lördag 14 januari 2012

Bakad Camenbert med rödlöksmarmelad

Hej!

Vi hade lite fredagsmys igår med bakad Camenbert med rödlöksmarmelad och surdegsbaguette. Den här rätten är mångsidig, antingen äter du den som förrätt eller dessert, eller så gör du som oss och äter den tillsammans med gott vin i glasen istället för något annat snacks under tv-kvällen.

Bakad Camenbert med rödlöksmarmelad

4st Rödlökar
1,5-2dl Socker
1-1,5dl Balsamico
1st Camenbert tårta i trälåda

1. Skala och skiva ner löken. 2. Värm en gryta till medelvärme och sautera löken i lite rapsolja, ha i socker och låt löken karamelliseras utan att ta färg. 3. Häll sedan i balsamico och låt koka på medelvärme till önskad konsistens ca. 20 minuter. Låt svalna.
1. Värm ugnen till 225C och ta av plast från Camenberten. 2. Baka Camenberten i sin trälåda med locket på i 8-10 minuter, Ta ut och servera varm.

Låt det väl smaka/
Mattias