tisdag 20 mars 2012

Middag

Hej,

I lördags var det middag med underbara vänner som gällde och det var lika trevligt som alltid. En kväll fylld med skratt, god mat och dryck.
Menyn bestod av en enkel bruschetta med tomat, lök och pecorino till förrätt.
Gremolatabakad hälleflundra med sparrispotatis, gulbetor, knippemorötter och smöremulsion till varmrätt. Till dessert slog vi till med en choklad- och hallonsufflé med hallonsorbet, makalöst gott!

En klockren matchning mellan mat och dryck denna kväll, var den unga Pinot Noir från Bourgogne som vi drack till hälleflundran.
La Vignée Pinot Noir (nr 5421) (vi drack 09an)
Detta unga Pinot Noirvin fyllt med syra passade utmärkt till hälleflundran, mycket tack vare att smöremulsionen med sin fetma drog ner syran i vinet och istället framhävde de lite gömda smakerna av torkat gräs, lingon och lite viol.


Låt det väl smaka/
Mattias