torsdag 10 maj 2012

Surdegsbröd

Hej!

Igår testade vi kronjäst vetesurdeg och resultatet blev verkligen bra.
Har tidigare haft både vetesurdeg- och rågsurdegskulturer igång, men för eller senare glömmer man bort dem och då är det bara att börja om från början.
Jag måste erkänna att jag var lite skeptiskt till att det skulle bli ett bra resultat av den här stora genvägen fram till ett härligt surdegsbröd, men vi följde bara anvisningarna på paketet och slutresultatet bevisade motsatsen till min skeptiska inställning. En sak som man dock bör ändra är saltmängden i brödet, mängden salt är alldeles för låg för att ge brödet den karaktär som man vill uppnå av sitt brödbak. På tal om salt, glöm inte att sprinkla lite havsalt över bröden innan gräddning.
På en burk vetesurdeg fick vi ut två bröd och en baguette och det tycker jag är bra utdelning.


Låt det väl smaka/
Mattias