onsdag 9 maj 2012

Salsa

Hej!

Idag bjuder jag på en väldigt god salsa, som inte tar lång tid att göra och allt görs i samma stekpanna.
Jag hittade på salsan när vi skulle göra en lite lyxigare "fredagsmacka" på surdegsciabatta, vi har även ätit den tillsammans med grillad tonfisk och salsan var perfekt där också.
På vår "Fredagsmacka" hade vi Halstrad kyckling, shitakesvamp, saltgurka, rödlök, sallad, majonnäs med en hint av tryffel och den här fina salsan.
Flickvännen åt sin macka med chevré istället för kyckling och även där kom salsan till sin rätt.

Salsa
2st Kvisttomat
1,5st Rödlök
1st Röd paprika
1-2st Vitlöksklyftor
0,5-1st Röd chili
3tsk Mangochutney
3stänk Worcestershire
1,5krm Cayennepeppar
1,5krm Paprikapulver
2tsk Strösocker

1. Tärna ner lök, tomat och paprika i samma storlek och finhacka chili och vitlök. 2. Värm en stekpanna till medelvärme och lägg i allt det hackade. Låt steka på låg värme tills allt har mjuknat. 3. Strö över socker, cayennepeppar och paprikapulver och lägg i mangochutney, låt sjuda i någon minut. Stänk sedan över worcestershire och sänk värmen ytterligare, låt sjuda i några minuter till önskad konsistens. Låt svalna något.


Låt det väl smaka/
Mattias